Calcit

Dejavnost podjetja

Podjetje Calcit je specialist za proizvodnjo najkakovostnejših kalcijevo-karbonatnih pigmentov, polnil in granulatov. Na evropskem trgu je drugi največji dobavitelj slurryjev za papirno industrijo ter pomemben proizvajalec naravnih suhih in oplaščenih pigmentov za proizvajalce barv in plastike. Širok proizvodni program ponuja tudi surovine za vse druge veje industrije in gradbeništva.

Ob ležiščih kakovostnega belega apnenca v Sloveniji in na Hrvaškem sta zrasli sodobni tovarni za proizvodnjo kalcijevo-karbonatnih polnil. Ležišče v Stahovici ponuja neomejene zaloge kakovostnega apnenca. Sobivanje v urbanem okolju Stahovice zahteva prilagojeno arhitekturno in ekološko osveščeno ravnanje.

Sodobna in zmogljiva tovarna v Gospiću predstavlja strateško pomemben potencial. Apnenec iz bogatega ležišča v Gospiću je izjemno bel.

Edinstvena tehnologija

Vrhunska kakovost izdelkov temelji na napredni, edinstveni tehnologiji, ki jo nenehno optimiziramo in prilagajamo potrebam trga. Izdelki Calcit so znani in cenjeni predvsem v Srednji Evropi. Velikim, oddaljenim kupcem lahko ponudimo tudi izgradnjo tako imenovanih tovarn na licu mesta, namenjenih proizvodnji izdelkov GCC in PCC.

Več informacij o podjetju Calcit lahko najdete na spletnem naslovu www.calcit.si.