HP Commerce

Zgodovina podjetja

Podjetje HP Commerce je bilo ustanovljeno kot dopolnilna dejavnost samostojnemu podjetniku Hubat Petru. V začetku devetdesetih, prav na začetku privatizacije, se je poleg vrtnarstva Peter Hubat odločil za pot samostojnega podjetnika tudi v panogi prevozništva. Najprej je postal prevoznik za Petrol, kjer je bil prej zaposlen. Kmalu sta iz enega tovornjaka »zrasla« dva, sledil je nakup novejšega, sodobnejšega in s tem prodaja starega. Sledila je ureditev zapuščenega skladišča v Kamniku, ki ga je bil saniran in opremljen s sodobno opremo za talno polnjenje. Starejši sin Aleksander-Sandi je ves čas predstavljal desno roko očetu, kjer je bil zaposlen. Moja karierna pot se je začela v drugi panogi, svoje delovne izkušnje pa sem občasno dopolnjeval z delom na vrtnariji, z računovodstvom in s pomočjo pri organizaciji podjetja.

Ker smo na trgu nastopali kot samostojno podjetje, je naš razvoj težil trgovinski dejavnosti. Tako je leta 1999 nastalo novo podjetje. Po začetnih ovirah v poslovanju sem se odločil, da se podjetju posvetim v celoti in pristopil kot pomoč pri razvoju posla, vodenju in iskanju novih trgov. Prvotni načrt trgovinske dejavnosti se je hitro razvil v prevozništvo, ki je za podjetje predstavljalo priložnost.


Mednarodni transport

V začetku leta 2010 se je HP Commerce d.o.o. pričela aktivneje ukvarjati z mednarodnim transportom vnetljivih tekočin. V ta namen smo vsako leto širili vozni park za dve vozili. V letu 2012 smo uresničili naš 10-letni cilj in postali lastnik skladiščnih, servisnih, pisarniških in parkirnih prostorov na Korenovi cesti 5b v Kamniku. Pri investiciji nas je podprla Sberbanka. V zadnjih 2 letih smo največ sredstev in truda vložili v opremo delavnice in izboljšanje delovnih pogojev za naše sodelavce. Leto kasneje smo na novo lokacijo preselili tudi sedež podjetja.

Danes zaposlujemo 16 ljudi, prevoze opravljamo z 12 vozili. Vsa vozila so znamke Mercedes, vsi priklopniki pa znamke Schwarzmuller. Naš cilj je strankam zagotoviti čim bolj kvalitetno in zanesljivo storitev, dolgoročno pa zagotoviti stabilno in uspešno poslovanje podjetja.

Več informacij o podjetju HP Commerce lahko najdete na spletnem naslovu www.hp-commerce.si.