Pangeršič-Car

Ustanovitev podjetja

Podjetje PANGERŠIČ-CAR d.o.o. je bilo ustanovljeno v začetku leta 1992, v novo zgrajenih prostorih na naslovu Markovo 1a, 1241 Kamnik. Glavna dejavnost podjetja je bila do leta 1998 avtoelektrika – popravila ter servisne storitve motornih in tovornih vozil ter prodaja rezervnih in nadomestnih delov – sklopov.


Ključne prelomne točke in razvoj podjetja

V letu 1998 sem avtoelektro dejavnost preusmeril na s.p. Borut Pangeršič. V letu 2001 smo začeli s proizvodnjo avtomobilskih sklopov za žaromete. V letu 2004 smo preselili proizvodnjo iz delovnih prostorov Markovo 1a na novo lokacijo – Perovo 30 (zraven Kam Busa). V tistih letih je podjetje zaposlovalo do največ dvajset zaposlenih. Tudi novi večji delovni prostori v Kamniku so postali v letu 2005 premajhni.


Usmeritev in uspešnost podjetja

Proizvodnjo smo v letu 2006 preselili v Radomlje, ter se osredotočili samo še v proizvodnjo avtomobilskih meglenk za prvo vgradnjo in trgovinsko ter serijsko prodajo.
Trenutno podjetje zaposluje več kot šestdeset delavcev, letno pa proizvedemo 41% vseh meglenk, koncerna Volkswagen, Seat in Škoda.

Moje načelo je – uspešno podjetje lahko sestavljajo samo dobri, pošteni in vestni delavci.

Več informacij o podjetju PANGERŠIČ-CAR lahko najdete na spletnem naslovu www.bizi.si/pangersic-car-d-o-o.