SIPABOARDS d.o.o.


Uspešna Kickstarter zgodba iz Kamnika

SipaBoards je uspešna Kickstarter zgodba iz Kamnika.

Od 14. aprila do 14. Maja 2015 je na Kickstarterju potekala kampanja za prvi napihljivi sup z vgrajenim električnim motorjem, ki prihaja iz Kamnika. Svoj cilj, 150 tisoč evrov, so presegli že v dobrih dveh tednih, končali pa s skoraj 350 tisoč dolarji.

Veliko kupcev je iz Slovenije, kar nas še posebej veseli. Kjerkoli smo SipaBoards predstavili, je bil uspešnica.


Rojstvo ideje za Napihljivi sup z vgrajenim električnim motorjem

Sebastjanova žena Saša je na poletnem oddihu s hčerkama supala ob hrvaški obali. Ko so se vračale, je bil tok premočan in otroka nista zmogla priti nazaj na obalo, zato jima je mogla pomagati mama. To je bil povod za Sebastjanovo razmišljanje, katerega rezultat je danes SipaBoard.

SipaBoard je prvi samonapihljivi sup na svetu, ki ima vgrajen električni pogon. Več kot 3 metre dolga deska je izdelana iz PVC-ja z dvoplastno tehnologijo ‘dropstitch’, ki zagotavlja trdnost in vzdržljivost deske. Tehta 14 kilogramov, oblikoval pa jo je Jaro Jelovac, dolgoletni oblikovalec Elanovih snowboardov. Ekipa poudarja izjemno enostavnost, saj SipaBoard na obali le razvijemo in počakamo, da se napihne, kar naj ne bi vzelo več kot pet minut.


Proizvodnja ostaja v Sloveniji

Visokotehnološka proizvodnja električnega motorja ostaja v Sloveniji, natančneje v Kamniku, od koder prihaja tudi del ekipe. Supe ekipi dobavlja švicarski partner. Poleg Sebastjana Sitarja in Žiga Božiča, ki sta zasnovala SipaBoard, je v ekipi še 12 strokovnjakov z različnih področij, ki so s svojim znanjem prispevali k zgodbi.


Cilji in pričakovanja

SipaBoard so v času kampanje predstavljali tudi v drugih državah: Avstriji, Italiji, ZDA in tudi v Avstraliji, največ kupcev pa je, po pričakovanjih, iz Združenih držav Amerike. Po zaključeni kampanji želijo nadaljevati s spletno prodajo in začeti s proizvodnjo, saj morajo v naslednjih mesecih dostaviti prve supe.


Več informacij o podjetju SIPABOARDS lahko najdete na spletnem naslovu www.sipaboards.com.