Terme Snovik

Predstavitev term

Terme Snovik so najvišje ležeče terme na nadmorski višini 462 metrov. Terme ležijo v idilični zeleni dolini med Kamnikom in Vranskim, na pragu Kamniško-Savinjskih Alp.

Terme v prvi vrsti nudijo kopanje v notranjih in zunanji termalnih bazenih. Voda je bogata s kalcijem in magnezijem, kar blagodejno vpliva na bolezni kosti, kože in prebavil. Poleg tega se lahko gostje odločijo še za savne ali pa za klasične ročne masaže. Ob samem bazenskem kompleksu je tudi restavracija Potočka. Ta je na voljo širok izbor jedi, specialiteta pa so jedi iz postrvi. Za daljše počitnice je na voljo apartmajsko naselje s štirimi zvezdicami.

Sama lega Term Snovik omogoča planinarjenje, kolesarjenje v okolici (proti Veliki planini, Kamniški Bistrici), sprehode in igranje golfa v Arboretumu Volčji Potok. Ogledati si je mogoče tudi ekološke kmetije, baročne cerkve ali iti na kosilo v bližnjo gostilno. V starem mestnem jedru Kamnika pa lahko obiščete muzeje in grad.

Terme Snovik s svojo pokrito termalno riviero obiskovalcem nudijo možnost rekreacije 365 dni v letu.

Apartmajsko naselje Term Snovik premore 74 apartmajev in 31 dvoposteljnih sob (371 ležišč).

Že od zasnove dalje si v Termah Snovik prizadevamo za ohranjanje okolja in sobivanje z naravo, za kar smo v letu 2008 prejeli mednarodno oznako Eko Marjetica (Eco Label) in številna priznanja za okolju prijazno ravnanje doma in v tujini.


Znak za okolje EU za turistične namestitve

(The European Eco-label for tourist accommodation service) je od leta 2003 uradni znak Evropske unije za okolju prijazne turistične namestitvene obrate. Oblikovan je bil kot priznanje turistom in turističnim namestitvenim zmogljivostim, ki spoštujejo okolje. Znak za okolje EU za turistične namestitve predstavljala v očeh uporabnika zagotovilo za okolju prijazno delovanje, s tem pa dodano vrednost (kakovost) proizvodu ali storitvi, ki vpliva na odločitev turistov glede izbire izdelka ali destinacije. Podjetja, ki so pridobila znak za okolje EU, s tem uradno veljajo kot dokazljivo okolju prijazna na svojem področju.


Certifikat SLOVENIAN GREEN ACCOMODATION

Terme Snovik so na Dnevih slovenskega turizma prejele priznanje, ki ga je podelila Slovenska turistična organizacija v okviru Zelene sheme slovenskega turizma – Certifikat Slovenian Green Accommodation.

Tako so ponovno nagrajene dolgoletne aktivnosti na področju okolju prijazne infrastrukture, storitev in osveščanja okolja in gostov v Termah Snovik. Naj spomnimo, da so bile Terme Snovik leta 2008 prve, ki so izpolnile vse stroge pogoje in prejele EU Green Label – EU Marjetico.

RTV Slovenija pa je v okviru akcije »Naj kopališče« Termam Snovik podelila priznanje za 2. Mesto v kategoriji Mala termalna kopališča.


Več informacij o podjetju Terme Snovik lahko najdete na spletnem naslovu www.terme-snovik.si.