202205.29

2. Vseslovenski turistični startup vikend

Kamnik je trajnostna zelena turistična destinacija, kjer se gostoljubnost prepleta s podjetništvom.

Partnerji, ki izhajamo iz podjetniškega in turističnega področja, smo znova strnili moči in vas vabimo že na 2. Vseslovenski turistični startup vikend, ki bo potekal v čudovitem objemu narave v Slovenia Eco Resortu. Lanskoletni dogodek, ki je potekal v Termah Snovik, je utrl pot velikim podjetniškim idejam, ki že uspešno doprinašajo k bogati turistični ponudbi Kamnika.

Zadruga KIKštarter, Podjetniški klub Kamnik in Zavod za turizem in šport Kamnik ob podpori partnerjev med 17. in 19. junijem 2022 organiziramo vrhunski tridnevni dogodek »Vseslovenski turistični startup vikend«, kjer se bodo kalile turistične poslovne ideje, z namenom utrjevanja prepoznavnosti Kamnika na turističnem zemljevidu.

Ob pomoči mentorjev z bogatimi izkušnjami???? in podjetnikov, ki žanjejo uspehe na turističnem področju, bodo udeleženci razvili inovativne turistične produkte in storitve s ciljem privabljanja večdnevnih gostov, ki cenijo zeleni in trajnostni turizem.

Tri zmagovalne ekipe, ki bodo najbolje rešile poslovni izziv in predlagale najboljšo rešitev ter prepričale strokovno žirijo, bodo osvojile finančne in praktične nagrade ter možnost sofinanciranja s strani KIKštarter pospeševalnika, kot tudi Občine Kamnik.

Za sodelovanje na 2. Vseslovenskem turističnem startup vikendu v idiličnem resortu Slovenia Eco Resort potrebujete le nekaj dobre volje, odprtega duha in komunikativnosti – izkušnje iz turistične panoge so željene, niso pa predpogoj za sodelovanje na start-up vikendu. Pri udeležbi prav tako ni omejitev let, vabljeni prav vsi – tako iz Kamnika kot tudi celotne Slovenije.

Sodelujočim bomo med pestrim tridnevnim programom predstavili vodilno turistično destinacijo Kamnik ter vse atribute, turistične atrakcije, unikatnost lokalnega prostora in obstoječe turistične produkte, ki bodo služili kot osnova za razvijanje novih turističnih produktov ter idej vsem prijavljenim podjetjem ter posameznikom.

V okviru Občine Kamnik bo 3.6. do 30.6.2022 potekal razpis za podporo najboljšim poslovnim idejam s področja turizma. Razpisanih bo 25.000,00 €. Podprte bodo ideje, ki bodo reševale izzive in nadgradnjo razvoja turizma v občini Kamnik. Možno pa bo pridobiti tudi direktne podpore najboljšim podjetniškim idejam s strani KIKŠtarter pospeševalnika d.o.o..

Kamnik se intenzivno razvija kot aktivna, zelena, trajnostna turistična destinacija in namen ter cilj dogodka sta nadgradnja obstoječe turistične ponudbe z novimi idejami, storitvami in produkti za ustvarjanje novih atraktivnih turističnih programov ter privabljanje večdnevnih gostov. Prav tako je namen dogodka spodbuditi mlade ljudi za študij turističnih ved ter večjega zaposlovanja v panogi turizem na kamniškem.