202406.18

Delavnica Soustvarjajmo 3. Karierni sejem na Kamniškem

Podjetniški klub Kamnik je 18. junija 2024 organiziral praktično delavnico z namenom izboljšanja 3. Kariernega sejma, ki bo potekal 14. novembra 2024. Delavnica je potekala pod vodstvom ga. Alenke Planinc Rozman, priznana oblikovalka učnih pristopov in sistemskega razmišljanja. Svoje bogate izkušnje iz slovenskih in mednarodnih okolij je delila z udeleženci in jih spodbudila k razmišljanju o izboljšavah programa sejma. Ga. Rozman je tudi predstavila inovativne metode za aktiviranje potencialov deležnikov, ki jih je pridobila s certifikatom trenerke XCHANGE. in je zbrala svetovalne delavce, predstavnike podjetij ter kadrovske delavce, katerih dragoceni prispevki so ključni za oblikovanje sejma, ki bo ustrezal potrebam mladih obiskovalcev.

Cilj delavnice je bil prilagoditi in izboljšati program Kariernega sejma, da bo čim bolj koristen za udeležence sejma. Udeleženci delavnice so delili svoje bogate izkušnje in znanje, kar bo omogočilo ustvarjanje dogodka, ki mladim ter iskalcem zaposlitve pomaga pri odkrivanju in razvijanju njihovih kariernih poti.

Ključne teme in ugotovitve:

  • Prilagajanje vsebin sejma glede na aktualne trende in potrebe mladih.
  • Povečanje sodelovanja med šolami in lokalnimi podjetji.
  • Spodbujanje praktičnih delavnic in interaktivnih predstavitev na sejmu.
  • Povečanje informiranosti o odličnih delovnih mestih v domačem kraju ter tudi širše

Udeleženci delavnice so aktivno sodelovali in podali številne konstruktivne predloge. Njihove ideje bodo ključne pri oblikovanju končnega programa Kariernega sejma.

Delavnica je bila uspešna in je ponudila številne dragocene vpoglede, ki bodo pripomogli k še boljšemu izvedbi Kariernega sejma.

Podjetniški klub Kamnik se zahvaljuje vsem udeležencem za njihov prispevek in se veseli nadaljnjega sodelovanja, mi pa se srečamo 14. novembra 2024 na 3. Kariernem sejmu na Kamniškem, ki bo potekal v Športni dvorani Kamnik.