201809.23

Gospodarska delegacija iz Kitajske obiskala Kamnik in uspešna kamniška podjetja

Gospodarska delegacija iz Kitajske obiskala Kamnik in uspešna kamniška podjetja

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je skupaj s Podjetniškim klubom Kamnik gostil dvanajst člansko gospodarsko delegacijo iz Kitajske. V delegaciji so bili predstavniki uspešnih gospodarskih podjetij iz različnih območij Kitajske. Namen njihovega obiska je bil spoznati Kamnik kot uspešno območje za razvoj gospodarstva in se seznaniti s turizmom kot atraktivno gospodarsko panogo. Delegacija se je srečala z vodstvom dveh uspešnih podjetij v Kamniku – Elektrina d. o. o. in Nektar Natura d. o. o., obiskala Veliko planino ter se zvečer v Kikštarterju pogovorila o delovanju Podjetniškega kluba Kamnik in inovativnih start-up podjetij.

Delegacijo je v imenu Občine Kamnik sprejel podžupan Matej Slapar»Kamnik je lepa in perspektivna občina, ki se v podjetniškem in turističnem smislu zelo razvija. Nekoč je bilo v mestu veliko uspešnih večjih podjetij in na njihovem pogorišču se danes razvijajo številna manjša podjetja, ki osvajajo evropske in tudi svetovne trge. Veselimo se sodelovanja tako na gospodarskem kot v turističnem smislu,« je dejal gostom v svojem nagovoru. Delegacijo sta pozdravila tudi vodja sektorja turizem na Zavodu z turizem, šport in kulturo Kamnik Nina Irt in predsednik Podjetniškega kluba Kamnik Aleš Juhant. Goste so sprejeli direktor Elektrina d. o. o. Urban Bergantdirektor Nektar Natura d. o. o. Tomaž Lah in direktorica marketinga Nektar Natura d. o. o. Valentina Božič. Ti so jim predstavili svoja uspešna podjetja, jih seznanili s svojimi produkti in jim razkazali svojo proizvodnjo.


Obisk gospodarske delegacije iz Kitajske je plod obiska predstavnikov turistične agencije Shanghai E-fly International Travel Service iz Kitajske. Ti so Kamnik in njegove turistične znamenitosti obiskali letos januarja. Tako januarski kot včerajšnji obisk pa sta pokazala, da na Kitajskem obstaja veliko zanimanje za Kamnik, kar so potrdili tudi včerajšnji gosti. Predvsem jih navdušuje raznolika narava v okolici Kamnika ter bogata zgodovina našega mesta.


Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

VIR: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik