202211.21

Karierna priložnost te čaka v Kamniku

»Karierna priložnost te čaka v Kamniku« je bil slogan 1. Kariernega sejma v Kamniku, ki ga je organiziral Podjetniški klub Kamnik in je potekal v četrtek, 17. novembra, in petek, 18. novembra, v Športni dvorani Kamnik.

Namen sejma je bila povezava uspešnih, zdravih podjetij iz Kamnika in okolice s perspektivnimi kadri, ki razmišljajo o menjavi zaposlitve, iščejo zaposlitev ali so študentje in spoznavajo možnosti zaposlitve ob zaključku študija.

Premalokrat poudarimo, kako močna in zdrava podjetja imamo na Kamniškem in v okolici- podjetja, ki so uspešna tudi izven naših meja, so veliki zaposlovalci, ki cenijo svoje zaposlene, v podjetjih prevladuje dobra klima in pozitivno vplivajo tudi na razvoj lokalnega okolja.

Na sejmu se je predstavilo 22 podjetij in organizacij in Kamnika ter regije: Nektar Natura, Jata Emona, Menina, Zavod Republike Slovenije za Zaposlovanje, Slovenska vojska, AdStar, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra, Zadruga KIKštarter, Calcit, Policija, Metal Profil, Bevo, Komunalno podjetje Kamnik, Gospodarska zbornica Slovenije, Območna obrtno-podjetniška zbornica Kamnik, E-študentski servis, Jeles, Iskra Mehanizmi, Terme Snovik, Zarja Kovis, ETC Adriatic, Zarja Elektronika.

Podjetja so obiskovalcem predstavljala zelo raznolike poklice- od animatorjev, organizatorjev dogodkov pa vse do komercialistov, vodij marketinga, vodje digitalnih omrežij, tehnologe v proizvodnji, vodje projekta v razvoju, promotorja zadovoljstva zaposlenih, ključavničarja in sodelavca v prodajnem oddelku- vsak  +iskalec zaposlitve je našel priložnost zase.


Karierni sejem, ki je potekam 2 dni, so obiskali učenci 8. in 9. razredov Kamniških osnovnih šol ter 9. Razredi OŠ Komenda ter dijaki 3. in 4. letnikov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra. Dijaki so se pozanimali o možnostih poletnega dela v podjetjih, o opravljanju prakse, izvedeli pa so tudi katera podjetja ponujajo kadrovske štipendije. V popoldanskem času pa je bil sejem odprt za vso zainteresirano javnost- iskalce zaposlitve, študente ter tiste, ki si v življenju želijo dodatnih izzivov in želijo zamenjati svojo karierno pot.

Sejem je bil interaktivne narave, saj je bilo na ogled in uporabo kar nekaj strojev in opreme, ki so udeležencem pomagala pri širjenju znanja ali boljši predstavitvi pred delodajalcem. Udeležencem je bil na voljo profesionalni fotograf, ki je naredil brezplačne fotografije udeležencem sejma, da jih bodo lahko uporabili za življenjepis ali na socialnem omrežju LinkedIn. Udeleženci so lahko na ob pomoči mentorja in opreme Zadruge KIKštarter oblikovali profesionalen življenjepis ali naredili profil na omrežju LinkedIn, oblikovali nalepke in jih tudi natisnili, spoznavali robota, ki ga pri svojem delu uporabljajo v podjetju Menina. Pri Termah Snovik so svoje poklice prikazali tudi na praktičen način in sicer z masažo in primerom postrežbe za lepo pripravljeno mizo. Tudi za trebuščke je bilo poskrbljeno, saj je bilo mogoče degustirati vegansko meso Juicy marbels, okusne sokove Nektar Nature ali slastne sladolede Smeexie.

V četrtek ob 10. uri sta prisotne nagovorila tudi Predsednik Podjetniškega kluba Kamnik g. Uroš Rak ter župan Občine Kamnik, g. Matej Slapar. Uroš Rak je poudaril, da je perspektivnim mladim treba pokazati, da so tudi v domačem Kamniku zdrava in močna podjetja, ki svojim zaposlenim nudijo dobro delovno okolje, spodbujajo karierni razvoj, so inovativna, delovna klima v podjetjih je prijetna, za dobro službo ni treba vedno iti izven občinskih meja. S sejmom želimo doprinesti k razvoju gospodarstva v Kamniku in ponovno obuditi njegovo dobro ime, kakršnega je nekoč kot gospodarsko zelo razvita občina že imel. Da so v Kamniku dobre zaposlitvene možnosti, je prepričan tudi kamniški župan Matej Slapar. »Mladi ste potencial naših krajev. V Kamniku je ogromno priložnosti. Želim vam, da najdete svoje potenciale v lokalnih podjetjih, kjer se boste lahko razvijali,« je na odprtju dejal številnim mladim, ki so se zbrali v dvorani.

Prvi uspešno izveden sejem ob podpori Občine Kamnik in Zadruge KIkštarter, ki je vzpostavil kar nekaj uspešnih poslovnih sodelovanj, partnerstev ter seveda zaposlitvenih priložnosti, naj bo dobra osnova za nadaljnje karierne sejme, ki bodo potekali v Kamniku.

 Se ponovno srečamo novembra 2023!