201603.03

Predstavitev PKK na Karierni tržnici v Kamniku


Kot spodbujevalec podjetniškega razvoja mladih Podjetniški klub Kamnik sodeluje z Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra iz Kamnika, zato smo se letos prvič predstavili dijakom na njihovi vsakoletni Karierni tržnici.

Tu pa se naša skrb in odgovornost do mladih ne končata – organiziramo tudi druge dogodke za mlade (okrogle mize, predavanja uspešnih kamniških podjetij in podjetnikov,…).

Eden od pomembnih ciljev PKK je tudi, da spodbudi kamniška podjetja, da že v svoj DNK vgradijo zavedanje, da je njihova družbena odgovornost do mladih v svojem kraju, da se jim vsako leto predstavijo na Karierni tržnici in z njimi delijo svoje zgodbe o uspehu, saj je to nujna in pomembna spodbuda za dijake, ki so pred eno najtežjih odločitev v svojem mladem življenju – kateri poklic si bom izbral in ga opravljal vse življenje? In pa ključno vprašanju v porastu brezposelnosti med mladimi v Sloveniji – ali bom po šolanju sploh lahko dobil službo?

Na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra v Kamniku se zavedajo, da je dobra izobrazba pot do uspeha vsakega posameznika in s tem posledično okolja in podjetja v katerem dela in ustvarja. Zato vam na tradicionalni Karierni tržnici vsako leto nudijo priložnost, da podjetja izberejo najboljše od najboljših in nato sami vzgajajo svoje kadre, jih učijo in prilagajajo svoji poslovni kulturi in potrebam, ki jih imajo.

Veseli smo, da so se nekateri člani PKK odzvali vabilu Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra za sodelovanje na njihovi drugi Karierni tržnici, na kateri so dijakom, ki razmišljajo o svoji poklicni poti in karieri, predstavili svoja uspešna podjetja.

DSC_1980

Stojnica Podjetniškega kluba Kamnik


Pomembno sporočilo, ki so ga ob predstavitvi poslanstva PKK prejeli dijaki:  »Naj vaša življenjska odločitev ne bo naključje – v kamniških zdravih in močnih podjetjih lahko vidite pravo priložnost, za katero ste se na svoji izobraževalni poti pripravljeni potruditi. Bodite pro-aktivni, vztrajni, brez strahov in predvsem – sprašujte. Upajte si!«

Na Karierni tržnici sta Matjaž Jug, vodja Coworking centra KIKštarter, ETC Adriatic – corporete event (Osnove podjetništva in resnica o Startupih) in Jure Knehtl, Adstar (predavanje iz prakse; Od študenta do podjetnika) dijakom predstavila Startup šolo podjetništva, nekaj resnic o startupih in primere uspešnih podjetnikov ter elemente uspešne poslovne ideje (Adstart), s katerimi bodo opredelil ključne hipoteze poslovnega modela za lastno idejo.

Člani PKK so se predstavili:

Elektrina d.o.o., Nektar Natura d.o.o., Junheirich d.o.o., Terme Snovik, Zarja Elektronika d.o.o.