201612.08

KIKštarter med najboljšimi podjetniškimi projekti v EU

V slovaški prestolnici Bratislavi je potekal tridnevni dogodek v okviru skupščine evropskih malih in srednje velikih podjetij, vrhunec evropskega tedna podjetništva, ki ga organizirata Evropska komisija in država Slovaška kot trenutna predsedujoča Evropski uniji.

Zavod Mladinski center Kotlovnica Kamnik je bila na skupščino povabljen kot zmagovalec izbora SPIRIT-a za projekt KIKštarter. Lansko leto je Slovenijo zastopal projekt Mestne občine Koper (Inovativni pristop pri podpori podjetji v centru mesta Koper). Letos je v izboru za evropske podjetniške nagrade sodelovalo več kot 300 projektov iz 31 držav, izmed vseh je bilo v oktobru izbranih 18 najboljših v šestih kategorijah, ki so se uvrstili v končni izbor.

Kikštarter se je poleg projektov iz Danske in Portugalske potegoval za nagrado v kategoriji ‘izboljšanje poslovnega okolja’. Danski projekt  Next Step Challenge je startup tekmovanje, ki zmagovalni ekipi ponuja nagrado v višini 250.000 € ter podporo največjih danskih podjetji.  Portugalski projekt je nastal s pomočjo bank in državnih organizaciji (Turistična organizacija Portugalske, Agencija za razvoj in inovacije Portugalske), glede na potrebe na trgu se podpre dobre poslovne ideje. V letu 2015 so banke skupaj z organizacijami podprle 7300 podjetji.  KIKštarter je prišel med top 3 v težki konkurenci, kar štejemo kot izjemen uspeh.

KIKštarter vsak dan dokazuje, da je izjemen projekt, ki nudi odlično podporno okolje za kreiranje novih podjetniški idej in startupov.

5 - Predstavitev KIKštarterja ob nominaciji 7 - slikanje s finalisti 1 - Predstavniki KIKštarterja (MAtjaž Jug, Jure Knehtl)