202206.05

Otvoritev mansardnih prostorov v KIKštarterju

V sredo, 30. marca 2022, smo v KIKštarterju imeli tudi uradno otvoritev prenovljene Zgradbe KIKštarterja, kjer so se uporabniki uradno zahvalili vsem članom KIKštarterja, članom Podjetniškega kluba Kmanik in donatorjem, ki so s svojimi sredstvi pomagali pomagali obnoviti stavbo in graditi zgodbo KIKštarterja.

Sproščeno druženje ob kozarčku dobrega kamniškega piva (hvala Maister Brewery) in zares okusnih krožnikih ( hvala podjetju LepTon d.o.o., ki je poskrbelo, da so pri SHOW FOOD poskrbeli za naše polne želodčke ) se je nadaljevalo še dolgo po uradni otvoritvi mansardnih prostorov, ko sta Tajda Tonin in Ina Klanšek– oblikovalki, ki sta poskrbeli tudi za celostno podobo KIKštarterja, prerezali trak in tako tudi formalno odprli pisarne za stanovalce.

Uraden del dogodka se je začel z ovodnim nagovorom Nika Škrjanec, ki je pozdravila vse prisotne, potem pa je predala besedo predsednika Zadruge KIKštarter Matjaz Jug, ki nas je popeljal skozi zanimivo zgodovino KIKštarterja. Aleš Juhant, član upravnega obora Zadruge KIKštarterja, ki je skrbno bdel nad obnovo, je povzel, kaj vse je bilo obnovljeno v zadnjih letih in kakšni so bili začetki KIKštarterja.

Takšno neformalno srečanje, kjer so se srečali ter tudi spoznali bivši in zdajšnji stanovalci KIKštarterja, majhni in veliki ter uspešni podjetniki, člani KIKštarterja in tudi Podjetniškega kluba Kamnik, poslovni partnerji s katerimi smo se zadnje leto ali dve srečavali predvsem preko ekranov, Župan Matej Slapar in podžupan Sandi Uršič pa tudi svetniki je bilo res dobrodošlo.

Naj se na tem mestu še enkrat zahvalimo vsem donatorjem in podpornikom, ki pomagajo graditi močno podjetniško skupnost, združeno pod imenom Zadruga KIKštarter.

S prispevki naših članov smo stavbo odkupili ter jo popolnoma obnovili. Stavba z velikim potencialom, a skromnim izgledom, je bila skozi leta prvi dom mnogim podjetniškim idejam, kjer so se formirale in prerasle v čisto prava podjetja. Z obnovo stavbe smo izgradili močne temelje za vse podjetniške ideje, ki so se že realizirale in tiste, ki se še bodo. KIKštarter ima sedaj 22 pisarn, prenovljeno podstrešje, novo streho, ogrevanje, delavnico in kuhinjo, kar predstavlja močne temelje za svetlo prihodnost.

Največja zahvala gre članom Zadruge KIKštarter g. Tomažu Lahu, podjetju COP d.o.o., POS Elektronček d.o.o., Jata Emona d.o.o., LepTon d.o.o., Metal-Profil d.o.o., g. Rudolfu Capudru, g. Ivanu Hribarju, Nevtrin d.o.o., g. Alešu Juhantu, Avtomehanik Cotman Igor s.p., g. Blažu Jamšku, g. Bojanu Flisu, Družini d.o.o., ETC Adriatic d.o.o., Exoterm Holding d.d., Gastpro d.o.o., Iskra Mehanizmi d.o.o., Lestro d.o.o., g. Luku Bergantu, g. Mateju Humarju, Menina d.o.o. ter g. Urbanu Bergantu.

Hvala tudi donatorjem Iskra mehanizmi d.o.o., Metal Profil d.o.o., Zarja Kovis d.o.o., AdStar d.o.o., 2Digit d.o.o., Alešu Hrovatu, Slava d.o.o., Kronoterm d.o.o., Alfa-M d.o.o., Gradnja Dolinšek d.o.o., g. Borisu Božičniku, Bevo d.o.o., Pospeševalniku KIKštarter d.o.o., Borotrend d.o.o., D4 web d.o.o., Elektrina d.o.o. in Nektar Naturi d.o.o..

Tekst in foto: Zadruga KIKštarter, Nika Škrjanec

ales-juhant-metal-profil-kikstarter-1024x683

 matjaz-jug-nika-skrjanec-kikstarter-1024x683

 ina-klansek-tajda-tonin-kikstarter-pisarne-kamnik-683x1024