201805.13

Podjetniški klub Kamnik organiziral podjetniško okroglo mizo za dijake GSŠRM Kamnik

V ponedeljek, 26.3.2018 je PKK skupaj z ravnateljico GSŠRM  Bernardo Trstenjak organiziral okroglo mizo za dijake GSŠRM Kamnik z uspešnimi Kamniškimi podjetniki.  Ideja o okrogli mizi je nastala pred leti, ko smo razmišljali, kako mladim dijakom, ki so pred izbiro poklica, prikazati pot podjetništva in predvsem pot usmerjeno proti lastnim ciljem, kot tisto pravo, na kateri bodo zadovoljni in uspešni. Poanta okroglih miz je, da je možno tudi v lokalnem okolju uspeti in da je potrebno biti usmerjen proti ciljem.  Preko okrogle mize želimo mlade v poplavi najrazličnejših informacij navdušiti tudi nad podjetništvom. Slušatelji okrogle mize so bili dijaki 3. letnikov, ki so se morali v kratkem odločiti glede svoje prihodnje življenjske poti.

GSŠRM2 gostje in ravnateljica 26.3.2018

Ponedeljkovo okroglo mizo je vodil novinar časnika Finance, g. Jure Ugovšek, gostje okrogle mize so bili tokrat dva izkušena starejša podjetnika in dva mlajša. Vse zbrane dijake in goste govornike sta pozdravila gostiteljica Bernarda Trstenjak, ravnateljica GSŠRM in pa podžupan Občine Kamnik in generalni sekretar Podjetniškega kluba Kamnik Matej Slapar.

–          Direktor in solastnik podjetja Menina d.d., g. Jože Homar: Menina je že od leta 1952 prisotna na trgu doma in po svetu. Težnja po rasti in kakovosti nam skupaj z znanjem in izkušnjami, zraslimi na častitljivi tradiciji, dajejo ugled enega največjih evropskih proizvajalcev pogrebne in pokopališke opreme. Pogled v preteklost izrisuje zgodbo nenehnega razvoja in rasti iz majhne obrtne delavnice, ki je s kakovostnim delom, uvajanjem novih tehnologij in dobrim gospodarjenjem z leti prerasla v uspešno podjetje. V letu 2016 je imelo podjetje 114 zaposlenih in preko 7 mio prihodkov lastnih proizvodov v večini na tujih trgih.

–          Direktor in solastnik podjetja Samson Kamnik d.o.o. g. Aleksander Mikuš: Samson Kamnik je dinamično podjetje z lastnim razvojem, proizvodnjo in distribucijo. V zadnjih 20 letih so razvili preko 300 izdelkov, ki se uspešno uporabljajo v različnih panogah industrije in obrti ter restavratorstvu v Sloveniji in mnogih drugih državah Evrope in sveta. Tesno sodelujejo z različnimi specializiranimi  razvojnimi laboratoriji po vsem svetu. Surovine, ki jih uporabljajo, izvirajo pretežno iz obnovljivih naravnih virov. SPOŠTUJEJO ČLOVEKA, NARAVO TER TRADICIJO, IZ KATERE IZHAJAJO. V letu 2016 je imelo podjetje 8 zaposlenih in preko 1,2 mio prihodkov. Nahajajo se na Korenovi poti v Kamniku.

–          Direktor in solastnik podjetja HS Plus d.o.o. g. Rok Slapar:  podjetje HS plus d.o.o. je lastnik preko 50 spletnih trgovin. Ukvarjajo se s prodajo najrazličnejših artiklov preko spleta. Prisotni so na trgih Slovenija, Hrvaška, Italija, Nemčija, Avstrija, Madžarska, Slovaška in Češka. Večino prihodkov ustvarijo na trgih zunaj meja Slovenije. So mlado inovativno podjetje, ki je v zadnjih dveh letih zaposlilo preko 20 predvsem mladih inovativnih ljudi,  ki s svojo energijo in predanostjo ustvarjajo podjetje, ki je v letu 2017 ustvarilo preko 5 mio € prihodkov iz prodaje.

Direktor in solastnik podjetja Adstar d.o.o. g. Jure Knehtl, ki je 23-letni ustanovitelj oglaševalske agencije AdStar. Do danes je delal že z več kot sedemdesetimi strankami iz različnih držav; od Slovenije od ZDA in Nove Zelandije. Med drugim je pomagal tudi ekipi SipaBoards, ki jim je uspelo zbrati več kot 300 tisoč dolarjev na platformi za množično financiranje Kickstarter.