201910.20

Predavanje “Investicijsko načrtovanje glede na prostorske akte in gradbeno zakonodajo”

Na srečanju članov Podjetniškega kluba Kamnik, ki je bilo 1. 10. 2019, v MD Hotelu, Kamnik, je predavala strokovnjakinja s področja prostorske problematike  Helena Kovač, dipl.inž.arh., direktorica Geoplan d.o.o., Kamnik, ki je med drugim tudi komisarka za zakonodajo za pripravo nove prostorske zakonodaje. Članom PKK je predavala na temo “Investicijsko načrtovanje glede na prostorske akte in gradbeno zakonodajo” in podala veliko praktičnih primerov in nasvetov iz področja zakonodaje, ki močno vpliva na varnost investicije in investicijskega načrtovanja.

Stojan Hergouth, predsednik PKK je uvodoma dejal, da je bila v izvedeni anketi med člani PKK kot prva izbrana tema tega srečanja in da je poznavanje zakonodaje potrebno, da investitor ve v kateri fazi in kdaj se je pametno pozanimati o veljavni zakonodaji in morebitnih novostih, da se mu v procesu investicije ne ustavi ravno pri pravnih zadevah.

pkk stojan2

Strokovnemu predavanju je prisluhnil tudi Matej Slapar, župan Občine Kamnik in generalni sekretar PKK, ki je prav tako nagovoril zbrane podjetnike in se jim zahvalil za vztrajnost, njihov doprinos ter pomembno vlogo, ki jo imajo v kamniškem gospodarstvu in širše.

Helena Kovač je zbranim podjetnikom podala praktične informacije kako se lotiti investicijskega načrtovanja ter povedala, da je kritična do zakonodaje za arhitekte (začela se je uporabljati s 1.6.2018), ker s to zakonodajo ni preboja v smislu hitrejših in bolj logičnih sprememb pri investicijskem načrtovanju. Najpomembneje pri tem zakonu pa je, da morajo biti zasebne pobude usklajene z javnim interesom.

pkk zakonodajni trojček1    pkk gradbeni zakon2  pkk kamnik karta1   pkk inš ukrep1 pkk člani1