201905.19

Srečanje članov Podjetniškega kluba Kamnik z ukrajinsko gospodarsko delegacijo

dav

V organizaciji Centra za evropsko prihodnost in Podjetniškega kluba Kamnik, so se člani kluba srečali z ukrajinsko gospodarsko delegacijo iz štirih mest Lviv (Headquarter), Kyiv, Ivano-Frankivsk in Ternopil. V natrpanem celodnevnem urniku smo predstavnikom ukrajinske gospodarske delegacije predstavili delovanje ter sodelovanje Podjetniškega kluba Kamnik z zadrugo KIKštater in podjetniškim skladom KIKštarter pospeševalnikom ter Občino Kamnik. Prav tako so predstavniki iz Ukrajine predstavili tri močne in vplivne organizacije ter Ukrajinski poslovni klub, ki skupaj združujejo do tisoč ukrajinskih podjetij. Podpredsednik Podjetniškega kluba Kamnik Aleš Juhant pa je z dvema močnima (Union of Ukrainian Enterpreneurs (SUP) in Business Community  Club Ukraine) podpisal tudi pismo o poslovnem sodelovanju z namenom navezovanja gospodarskih stikov.

sdr

dav

Predstavnike ukrajinske gospodarske delegacije je najbolj zanimal način povezovanja med lokalno oblastjo in gospodarstvom in so bili nad predstavljenimi načini povezovanja med uspešnimi podjetniki preko Podjetniškega kluba Kamnik, mladimi podjetniki preko zadruge KIKštarter in podjetniškega sklada KIKštarter pospeševalnik ter vodstvom Občine Kamnik, navdušeni. Aleš Juhant, podpredsednik Podjetniškega kluba Kamnik, Matjaž Jug, direktor zadruge KIKštarter pospeševalnik in Matej Humar, direktor podjetniškega sklada KIKštarter pospeševalnik so bili veseli odziva ukrajinskih podjetnikov, saj so po predstavitvah delovanja kamniškega modela postavljali veliko vprašanj in tako izkazali velik interes za razumevanje procesov in modelov povezovanja gospodarstva in politike v Kamniku.

Ena izmed močnih poslovnih organizacij je združenju SUP, ki je zadnje 3 mesece delalo na Partership HUBu, ki razvija poslovne ideje podjetnikov in jih za tem razvija na lokalni ravni. Mreža SUP skrbi, da podjetniki na lokalni ravni dobijo podporo občin (HROMADA) in projekt izpeljejo.

dav

Vitalii Bielobrov, WE-Khersonians Business Assotiation

dav

FOTO2: Tetiana Palamarchuk, Business Community  Club Ukraine Union of Ukrainian Enterpreneurs (SUP)

sdr

Savulyak Mykola Romanovych, Business Community Club, Lviv

Delegacijo iz Ukrajine je sprejel tudi župan Občine Kamnik Matej Slapar, ki je v daljši razpravi predstavil svoj pogled na pomembnost dobrega sodelovanja lokalne politike in gospodarstva. Po razpravi je sledil podpis listine o sodelovanju (Letter of Intent) med Poslovnim klubom Ukrajina in Podjetniškim klubom Kamnik.

Predstavnikom ukrajinske gospodarske delegacije je Nina Irt, strokovna sodelavka kluba in vodja razvoja produktov na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik predstavila tudi vse kamniške turistične znamenitosti in kamniški turizem kot pomembno gospodarsko panogo.

Predstavitvam je sledilo kosilo v hotelu MD (Malograjski dvor) kjer je ukrajinsko delegacijo sprejela managerka hotela in so-rojakinja Yana Solviova, po kosilu pa smo se odpravili v Arboretum Volčji potok, ki je bil klub dežju majsko obarvan. Delegacijo je sprejela Melita Miš, tiskovna predstavnica Arboretuma in na sprehodu skozi park nanizala zgodovinske, botanične in pripovedovalske zanimivosti o parku.

sdr

sdr