202209.23

Srečanje članov Podjetniškega kluba Kamnik

V sredo, 21. Septembra 2022, je potekalo srečanje članov Podjetniškega Kluba Kamnik z gostoma go. Sibil Klančar iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter g. Jernejem Božičem iz podjetja JB energija d.o.o.

Srečanje članov je potekalo v prijetnem in sproščenem vzdušju na Območju 70, ki se nahaja na severnem delu nekdanje smodnišnice v Kamniku.

Srečanja se je udeležilo več kot 30 članov Podjetniškega kluba Kamnik, na povabilo predsednika kluba g. Uroša Raka pa je se odzval tudi župan Občine Kamnik g. Matej Slapar, direktorica Območno obrtne-podjetniške zbornice Kamnik ga. Barbara Jančar Rozman in svetovalna za podjetništvo iz Gospodarske zbornice Slovenije, ga. Irena Tonin.

Jernej Božič iz podjetja JB energija d.o.o. je udeležencem dogodka predstavil potencial sončnih elektrarn, kako poteka vzpostavitev elektrarne, ki se polni s sončno energijo in kako optimalno poskrbeti za samooskrbo. G. Božič ima zares bogate izkušnje na področju energetike, zato je lahko strokovno odgovarjal na raznovrstna vprašanja in pomisleke članov.

Vabilu g. Uroša Raka se je odzvala tudi ga. Sibil Klančar, vodja Službe za razvojna sredstva na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Ga. Klančar je udeležencem podrobno predstavila vse aktualne povratne in nepovratne subvencije, javne razpise ter spodbude, ki so trenutno na voljo mikro, malim, srednjim in velikim podjetjem ter pokomentirala trenutno situacijo na področju gospodarstva ter izzivih, ki nam jih prinaša prihodnost.

Uroš Rak je prisotne po uradnem delu povabil tudi na naslednje dogodke, ki jih bo organiziral Podjetniški klub Kamnik- Karierni sejem, ki bo v Športni dvorani Kamnik potekal 17. in 18. novembra 2022, prijetno druženje pa se je nadaljevalo ob prijateljskih pogovorih ter izvrstni kulinarični ponudbi za katero je poskrbelo podjetje Show food.