202404.18

Uspešno zaključen 4. Vseslovenski turistični start-up vikend pod okriljem Podjetniškega kluba Kamnik

Podjetniški klub Kamnik je v sodelovanju s KIKštarterjem od 12. do 14. aprila 2024 gostil 4. Vseslovenski turistični start-up vikend. Dogodek je privabil več kot 25 inovativnih udeležencev iz celotne Slovenije, ki so svoje turistične ideje razvijali pod budnim očesom vrhunskih strokovnjakov.

Dogodek so otvorili z inspirativnimi uvodnimi nagovori Niko Škrjanec iz Zadruge KIKštarter center, Luko Svetec iz Zavoda za turizem in šport Kamnik in Dejanom Ristićem iz Javnega zavoda Turizem Ljubljana, ki so udeležence pozdravili in spodbudili k aktivnemu sodelovanju.

Prvi dan so priznani strokovnjaki vodili delavnice, ki so jih osredotočili na zelene in digitalne rešitve v turizmu. Med vodilnimi mentorji sta bila Mojca Štepic, ki je predstavila projekt ST3ER, in Matjaž Jug, ki je udeležence vodil skozi proces razvoja petzvezdičnih turističnih produktov, kaaterega pomemben vidik so trajnost ter samozadostnost.

Sobota je bila namenjena intenzivnemu delu na projektih. Matej Kalan je predstavil Slovenijo kot destinacijo za digitalne nomade, Ksenija Mravlja je delila projekt Pot piva in svobode, Grega Ugovšek je predstavil svoje pristope k ustvarjanju doživetij v Kamniško-Savinjskih Alpah, Janez Skok pa je izpostavil razvoj Pivovarne Maister. Nina Peče Grilc iz Zavoda Škrateljc je delila svoje izkušnje pri povezovanju kulture in turizma, Sandi Muheljić pa je vodil delavnico o učinkovitem pitchu.

Zaključni dan je bil vrhunec dogodka, saj so ekipe pod mentorstvom izkušenih strokovnjakov, kot je Katarina Adam iz Term Snovik, pripravile svoje projekte na finalne predstavitve. Ocenjevalno komisijo so sestavljali Janko Čevka, predsednik Podjetniškega kluba Kamnik ter predsednik upravnega odbora delniške družbe Exoterm holding d.d., Tomaž Lah, direktor podjetja Nektar Natura ter podpredsednik Podjetniškega kluba Kamnik, Luka Svetec, direktor Zavoda za turizem in šport Kamnik, in Dejan Ristić, projektni sodelavec Turizma Ljubljana.

Prvo mesto je zasedla ekipa Suzane Zupin in Marjana Božiča z inovativnim projektom butične vinoteke, ki združuje lokalne specialitete in sodobno tehnologijo. Drugo mesto je osvojila Mojca Žalik s projektom izvedbe delavnic izdelave potičnice, medtem ko je tretje mesto pripadlo Jamarskemu klubu Kamnik za projekt Mala izvirska pot. Posebna priznanja so prejeli tudi Andrej Curk s projektom Divinum in Matevž Kirbus za projekt na področju športnega turizma v Kamniku.

Podjetniški klub Kamnik je ponosen na uspeh dogodka, ki ne le povečuje vidnost Kamnika kot središča turističnih inovacij, temveč krepi tudi mrežo podjetnikov, ki bodo nadaljevali s svojim delom na razvoju in izboljšanju slovenskega turističnega sektorja. Zahvaljujemo se vsem udeležencem, mentorjem in partnerjem za njihovo sodelovanje in se že veselimo naslednjih projektov, ki bodo nadaljevali z izgradnjo močne podjetniške skupnosti v Sloveniji.