201604.12

V KIKštaterju smo kalili nova startup podjetja

V KIKštarterju je potekal  Startup Weeekend, katerega se je udeležilo devet ekip iz Kamnika in okolice. Startup Weekend je intenzivni podjetniško – zabavni vikend, kjer ekipe s pomočjo mentorjev razvijajo poslovno idejo in jo na koncu predstavijo investitorjem. Ekipam so bili na voljo številni mentorji iz startup okolja in gospodarstva. Vsak mentor je imel pol ure časa za vsako ekipo, v vmesnem času so ekipe same delale na ideji. Na vsake štiri ure so ekipe pred mentorji predstavljale izboljšano idejo. Vsaka predstavitev je bila lahko dolga največ tri minute. Mentorji in udeleženci so lahko iz predstavitve v predstavitev videli, kako ideje napredujejo.

Letos je k organizaciji pristopil tudi Podjetniški klub Kamnik, ki je prispeval finančne nagrade za najboljše tri poslovne ideje. Tako imenovane investitorje v komisiji so zastopali: Urban Bergant (Elektrina), Aleš Zupančič (Interblock), Tomaž Lah (Nektar Natura), Ivan Hribar (Terme Snovik) in Božena Peterlin (ZTŠ Kamnik). Naloga komisije je bila, da je na končnih predstavitvah izbrala poslovno idejo, za katero mislijo, da ima največjo možnost uspeha na globalnem trgu. Pri tem so bili pozorni na poslovni model, izkušnje ekipe, potencial rasti, inovativnost in velikost potencialnega tržišča.

Komisija je nagradila naslednje ekipe:
1. mesto – Rok Colarič (kuhalna plošča z integrirano tehtnico)
2. mesto – Bojan Varga, Nejc Markovič (eMAX – Rock’a’Baby Sleepwalker)
3. mesto – Jaka Zaletelj, Aleš Šarkanj, Tamara Škafar ( Practice Tape – aplikacija za poučevanje glasbe)

Organizatorji smo bili nad kakovostjo poslovnih idej  in predstavitev izredno pozitivno presenečeni in prepričani smo, da bo večina idej tudi uresničena. Za vse, željne podjetništva, bomo v sredo, 11. maja organizirali Startup šolo podjetništva in v oktobru Startup Weekend. Ostali program najdete na naši spletni strani www.kotlovnica.si

zapisal Matjaž Jug, vodja KIKštarter


5 - predstavitev poslovne ideje pred komisijo in ekipami (1)8 - Občinstvo in komisija (1)


7 - Predstavitev poslovne ideje Jaka Zaletel - PraticeTape (1)


1 - Delo z mentorji (Andrej Podbevšek) (1)
2 - Delo z mentorji (Rok Colarič, Matej Humar - Elektrina) (1)11 -3. mest - Jaka Zaletelj, Aleš Šarkanj, Tamara Škafar ( Pratice Tape - aplikacija za poučevanje glasbe) (3)6 - Nagrada za najboljše poslovne ideje (1)