202303.20

Vabilo na 3. Vseslovenski turistični start-up vikend v Kamniku

Podjetniški klub Kamnik že tretjo leto zaporedoma nudi podporo – tako vsebinsko kot tudi finančne nagrade udeležencem, ki bodo predstavili najboljše ideje na 3. Vseslovenkem turističnem start-up vikendu, ki bo letos potekal v KIKštarterju ter Arboretumu Volčji Potok.

Partnerji, ki izhajamo iz podjetniškega in turističnega področja, smo znova strnili moči in vas vabimo že na 3. Vseslovenski turistični startup vikend, ki bo potekal v čudovitem objemu narave v Arboretumu Volčji Potok ter podjetniškemu inkubatorju ter pospeševalniku KIKštarter. Dogodek, ki je postal že tradicionalen, vsako leto poteka na eni izmed pomembnejših turističnih točk- prvo leto so dogodek gostili v Termah Snovik, lansko leto pa v Slovenia Eco Resortu.

Zadruga KIKštarter, Podjetniški klub Kamnik in Zavod za turizem in šport Kamnik ob podpori partnerjev SRIP turizem ter Javni zavod Turizem Ljubljana med 14. in 16. aprilom 2023 organiziramo vrhunski tridnevni dogodek »Vseslovenski turistični startup vikend«, kjer se bodo kalile turistične poslovne ideje.

Izjemen dogodek je v preteklosti utrl pot velikim podjetniškim idejam, ki že uspešno doprinašajo k bogati turistični ponudbi Slovenije- naj jih naštejemo le nekaj: Pot piva in svobode, Gugalnica velikanka na Veliki PlaniniGozdna doživetja v Termah SnovikEscape room v Kamniku, Go climb Kamnik, Greentovci itd., veselimo pa se že novih projektov. Ob pomoči mentorjev z bogatimi izkušnjami in podjetnikov, ki žanjejo uspehe na turističnem področju, bodo udeleženci razvili inovativne turistične produkte in storitve s ciljem privabljanja večdnevnih gostov, ki cenijo zeleni in trajnostni turizem. Tri zmagovalne ekipe, ki bodo najbolje rešile poslovni izziv in predlagale najboljšo rešitev ter prepričale strokovno žirijo, bodo osvojile finančne in praktične nagrade ter možnost sofinanciranja s strani KIKštarter pospeševalnika, kot tudi Občine Kamnik.

Za sodelovanje na 3. Vseslovenskem turističnem startup vikendu v Arboretumu Volčji potok udeleženci potrebujejo le nekaj dobre volje, odprtega duha in komunikativnosti- izkušnje iz turistične panoge so željene, niso pa predpogoj za sodelovanje na start-up vikendu. Pri udeležbi prav tako ni omejitev let, vabljeni prav vsi- od blizu in daleč.

Sodelujočim bomo med pestrim tridnevnim programom predstavili Slovenijo kot butično destinacijo ter vse atribute, turistične atrakcije, unikatnost osrednjeslovenskega prostora in obstoječe turistične produkte, ki bodo služili kot osnova za razvijanje novih turističnih produktov v regiji ter tudi širše in idej vsem prijavljenim podjetjem ter posameznikom.

V okviru Občine Kamnik bo potekal razpis za podporo najboljšim poslovnim idejam s področja turizma. Razpisanih bo 25.000€ sredstev. Razpis bo objavljen 7. aprila 2023 na spletni strani Občine Kamnik. Podprte bodo ideje, ki bodo reševale problemska področja razvoja turizma v občini Kamnik in sicer, najboljše ideje in podjetja s področja novih doživetij in aktivnosti na območju občine Kamnik. Možno pa bo pridobiti tudi direktne podpore najboljšim podjetniškim idejam s strani KIKŠtarter pospeševalnika d.o.o.. Reportažo iz lanskoletnega 2. Vseslovenskega turističnega start-up vikenda, najdete tukaj. Se vidimo v Kamniku- v 48 urah od ideje do projekta!

Izredno veseli smo, da so potencial dogodka prepoznali tudi pri Turizem Ljubljana, ki so partnerji tudi dogodka. S svojim bogatim znanjem in izkušnjami bodo doprinesli k razvoju idej, ki bodo obogatila turistično ponudbo v Osrednjeslovenski regiji. Turizem Ljubljana je turistična organizacija, ki v sodelovanju s turističnimi ponudniki izvaja promocijo turistične ponudbe Ljubljane in regije Osrednja Slovenija. Ljubljana je tudi nosilec znamke Ljubljana- Zelena prestolnica Evrope 2016, ki jo je mesto prejelo zaradi svojih trajnostnih prizadevanj in zavez k trajnostnem razvoju.

Dogodek so podprli tudi pri SRIP trajnostni turizem, ki predstavlja Slovensko referenčno mrežo za pametne specializacije na področju trajnostnega turizma. SRIP je kratica za “Strateški razvojni inovacijska partnerstva”, ki jih je Slovenija ustanovila leta 2016 in pokrivajo različna področja (hrano, krožno gospodarstvo…) . Glavni cilj SRIP-a trajnostni turizem je spodbujanje razvoja inovativnih turističnih proizvodov, ki bodo trajnostni in okolju prijazni, hkrati pa bodo v skladu z željami turistov in bodo prinašali gospodarsko rast in razvoj v regiji.

Pred nami je zares pester dogodek!

Člani Podjetniškega kluba Kamnik- vljudno vabljeni, da se udeležite dogodka in podprete mlade pri razvoju turističnih idej v Kamniku.

Dodatne informacije: Nika Škrjanec (040 665 343)