201812.05

Vikend poln izzivov in inovativnih idej. Start-up izziv. KIKštarter Kamnik in Podjetniški klub Kamnik.

V nedeljo, 2.12.2018, se je v Zadrugi KIKštarter v Kamniku odvil napet, zanimiv in ustvarjalen vikend poln izzivov in inovativnih idej mladih podjetnikov. Kamnik ni le dobil novega župana Mateja Slaparja, ki je že od začetka skupaj z ustanovitelji Podjetniškega kluba Kamnik mag. Urbanom Bergantom, Matjažem Jugom, Tomažem Lahom, Nino Irt ter ekipo Mladinskega centra Kotlovnica Kamnik, naklonjen podjetništvu in spodbujanju mladim, temveč tudi tri zmagovalce Startup Weekwnd-a in dobre podjetniške ideje.  Direktor Zadruge KIKštarter Matjaž Jug je v sodelovanju s Podjetniškim klubom Kamnik, Gospodarsko zbornico Slovenije (SPOT točko) in Občino Kamnik znova organiziral intenzivne delavnice za mlade, ki so željni znanja, ustvarjanja in so začutili v sebi svojo podjetniško žilico. Odlično komisijo, ki jim je z zanimanjem prisluhnila, so tokrat sestavljali člani Podjetniškega kluba Kamnik Tomaž Lah, Nektar Natura, Urban Bergant, Elektrina, Stojan Hergouth, Jata Emona, Aleš Juhant, Metal Profil, Matej Humar, Elektrina, Joc Pečečnik, Interblock, Irena Tonin, GZS in Rok Slapar, HS plus.

Po dvodnevnih pripravah na soočenje z zahtevno in izkušeno ekipo članov Podjetniškega kluba Kamnik, smo bili priča zagnanim, ustvarjalnim in podjetniško naravnanim ekipam, ki so se prvič srečale v petek, dva dni sooustvarjale svojo prodajno zgodbo in kot homogena ekipa predstavili  svoje inovativne ideje.

Člani komisije, uspešni podjetniki, so z velikim zanimanjem in strogimi pogoji prisluhnili predstavitvam. Joc Pečečnik je obrazložil vse odločitve komisije in vsem ekipam podal tudi svoj pogled in predloge za nadaljnji razvoj njihovih produktov.  Po tehtnem premisleku in usklajevanju različnih pogledov je komisija določila zmagovalce Startup izziva, ki so:

*CARPO – ekipa z aergonomskim nastavkom za zapestje so osvojili 3. MESTO

*FIKA TEAM – dekleti s funkcionalno blazino sta osvojili 2. MESTO in podporo spletne trgovine VIGOSHOP. SI

*BEVO – fantje, ki so izdelali pokrovček za domačo proizvodnjo probiotičnih kultur v sadnem soku so osvojilo 1. MESTO

Novoizvoljeni predsednik Podjetniškega kluba Kamnik Stojan Hergouth je vsem trem zmagovalnim ekipam razdelil finančne nagrade, Matej Humar, direktor podjetniškega sklada KIKštarter pospeševalnik d.o.o., ki ga je na pobudo drugega predsednika Tomaža Laha ustanovil Podjetniški klub Kamnik, pa je povabil kar pet ekip na nadaljnje predstavitve in nadgradnjo predstavljenih idej še pred komisijo pospeševalnika, kjer mladi podjetniki za zagon in razvoj svojega izdelka lahko pridobijo dodatna finančna sredstva. V tretjem nivoju najbolj prepričljivih idej pa nastopijo t.i. poslovni angeli, ki v odlični ideji lahko prepoznajo tržno uspešnico in skozi mentorski program in večjimi finančnimi vložki, mlade podjetnike in njihove inovativne proizvode lahko plasirajo na slovenski in tuji trg.

Matjaž Jug, predsednik Zadruge KIKštarter se je zahvalil vsem sodelujočim in čestital nagrajencem ter vsem sodelujočim ekipam zaželel veliko vztrajnosti in poslovnega uspeha tudi v prihodnosti: »HVALA vsem sponzorjem in donatorjem: Jata Emona, Elektrina d.o.o., Metal-profil, Samson, Vigo Shop, GZS točka SPOT in Občina Kamnik. HVALA vsem ostalim, mnogo vas je, ki ste tako ali drugače pomagali in prispevali svoj čas in energijo! HVALA članom komisije Podjetniškega kluba Kamnik,  ker vedno znova prispevate, pomagate in žrtvujete svoj čas ter s tem omogočate delo in razvoj Kikštarterja. Čestitke vsem zmagovalcem in hvala vsem za sodelovanje! Velko sreče v naprej vam želim!«

starup weekend 2.12.2018  urban bergant, matej humar, rok slapar, joc pečečnik  aleš juhant, stojan hergouth, irena tonin

dav

dav

Joc Pečečnik1 2.12.2018

Joc Pečečnik 2.12.2018 

Pripravila in zapisala:

Nina Irt

Stiki z javnostmi

Podjetniški klub Kamnik