202405.30

8. predsednik Podjetniškega kluba Kamnik je postal g. Matjaž Jug

Podjetniški klub Kamnik je na svoji 10. skupščini, ki je potekala v torek, 28. maja 2024, potrdil novega predsednika kluba, g. Matjaža Juga.

Zbrane člane Podjetniškega kluba Kamnik je nagovoril predsednik kluba g. Janko Čevka, 7. predsednik kluba in predsednik upravnega odbora delniške družbe Exoterm holding d.d., Kranj. Zbranim je predstavil aktivnosti kluba za obdobje med majem 2023 in aprilom 2024.

 

V tem obdobju je upravni odbor imel pet rednih sej, kjer so obravnavali tekočo problematiko in preverjali poslovanje kluba na podlagi poročil generalne sekretarke Nike Škrjanec ter ustnih obrazložitev o tekočem poslovanju kluba. Upravni odbor je tudi izrazito solidarnostno deloval, saj so člani kluba po poplavah, ki so prizadele kamniško občino, donirali več kot 40.000 EUR za pomoč prizadetim. Poleg finančne pomoči so člani kluba prispevali tudi materialno pomoč, kot je donacija osnovni šoli Stranje.

Podjetniški klub Kamnik je v preteklem letu organiziral več pomembnih dogodkov, med drugim srečanje članov kluba v Exoterm d.d. na temo Zelenega prehoda, 2. Karierni sejem na Kamniškem v športni dvorani Kamnik, po novoletno srečanje z mladimi podjetniki v prostorih zadruge Kikštarter, ter srečanje s predsednikom Komisije za preprečevanje korupcije Republike Slovenije dr. Robertom Šumijem. Poleg tega so organizirali predavanje na temo prenosa lastništva v družinskih podjetjih in bili pokrovitelji 4. Vseslovenskega turističnega start-up vikenda.

Podjetniški klub Kamnik je s svojimi aktivnostmi in dogodki znova dokazal, da je pomemben igralec v lokalnem gospodarstvu, ki spodbuja inovativnost, podjetništvo in družbeno odgovornost. S tem vizijo kluba, ki vključuje skrb za razvoj podjetniških idej ter podporo mladim generacijam, še naprej uspešno uresničujejo.

Zbrane člane Podjetniškega kluba Kamnik je nagovoril Župan Občine Kamnik g. Matej Slapar, ki se je članom Podjetniškega kluba Kamnik zahvalil za aktivni prispevek k razvoju podjetništva in gospodarstva v Občini Kamnik, tako preko aktivnosti kluba kot tud KIKštarterja.

Novoizvoljeni predsednik kluba, g. Matjaž Jug, je ob svojem imenovanju izrazil hvaležnost za zaupanje in napovedal nadaljevanje uspešnega dela ter uvajanje novih projektov, ki bodo še naprej krepili vlogo Podjetniškega kluba Kamnik v lokalni skupnosti in širše. Prav tako je poudaril, da bo generalna sekretarka kluba še naprej ga. Nika Škrjanec, saj njeno delo bistveno prispeva k uspešnemu delovanju kluba, po statutu kluba pa je podpresednik postal g. Janko Čevka.

Matjaž Jug, 8. predsednik Podjetniškega kluba Kamnik

G. Matjaž Jug je vodilna sila na področju team buildinga in podjetništva, z več kot 20 let izkušenj v turizmu in start-up svetu. Kot ustanovitelj inovativnih podjetij ETC Adriatic in Območje 70, ki se osredotočata na ustvarjanje edinstvenih doživetij in trajnostnih poslovnih modelov, združuje globoko znanje in inovativne pristope v vodenju in razvoju poslovnih strategij. Njegova vloga ustanovitelja Zadruge KIKštarter, člana Podjetniškega kluba Kamnik in dela v Pospeševalniku KIKštarter kaže na njegovo globoko vpetost v podjetniško skupnost ter njegovo strast do mentorstva in izobraževanja start-upov.

G. Jug ima bogat nabor izkušenj, saj je eden izmed ustanoviteljev Mladinskega centra Kotlovnica in podjetniškega inkubatorja Zadruga KIKštarter z.b.o., kjer je funkcijo predsednika opravljal od ustanovitve leta 2017 do leta 2023. Od 1. aprila 2023 dalje je član Upravnega odbora Zadruge KIKštarter z.b.o., med letoma 2022 in 2023 pa je bil tudi generalni sekretar Podjetniškega kluba Kamnik, v zadnjem času pa se z ekipo osredotoča tudi na razvoj dveh blagovnih znamk in sicer Greentovci– turistična agencija, ki je specializirana za Kamniško-Savinjske Alpe in Rapido- marktinška agencija. 

V svojem enoletnem mandatu želi kot 8. predsednik Podjetniškega kluba Kamnik nadaljevati aktivnosti kluba, kot so Karierni sejem ter Produktni start-up vikend, ki se ga organizira v sodelovanju s KIKštarterjem. Poudarek pa bi dal tudi na neformalna srečanja članov z dogodki, ki bi bili vezani na šport. Veliko priložnost za razvoj vidi tudi v nadgradnji sodelovanja z Občino Kamnik ter pripravi strategije razvoja podjetništva in gospodarstva v Kamniku ter aktivnosti v okviru Pospeševalnika KIKštarter, kjer bi omogočal pridobivanje dodatnih znanj na področju investicij.

Matjaž Jug dokazuje svojo predanost k ustvarjanju pozitivnega delovnega okolja, ki spodbuja timsko delo, inovativnost in osebni razvoj, obenem pa navdihuje druge, da razvijejo svoje potenciale in dosežejo poslovne uspehe.